Bahan-bahannya:-)
2 cups of air
1/2 cup of thickened cream ( I guna cap Paul's)
1 kiub ayam cap Knorrs
10 biji cendawan butang – dipotong halus2, dicuci dan ditoskan
3 tbsp tepung gandum
garam secukup rasa
Cara-cara penyediaannya:-)
Air, kiub ayam, cendawan dan thickened cream dimasukkan ke dalam periuk dan dimasakkan sehingga mendidih.
Ambil 3 senduk kecil air dari rebusan tadi dan ianya dicampurkan dengan tepung gandum dan dikacau2 tepung gandum dengar air tersebut agar tidak berketul2 tau.
Masukkan semula bancuhan tepung gandum & air itu tadi ke dalam periuk rebusan dengan memastikan rasa garam dan segala2nya secukupnya.
Dibiarkan sehingga mendidih dan api dapur sudah boleh ditutup bila sudah mendapat kepekatan sup yang sesuai dan mengikut citarasa sendiri...
sedap di makan dengan garlic bread ;-)
Garlic Bread tu pulak, u all potong2kan bread jenis Baton secara menyerong2 mengikut banyak mana u all suka. Pastu, sapukan garlic butter di atas permukaan roti yang telah dipotong itu tadi dan bakarnya selama 7 minit.....
Then, Garlic Bread sedap dimakan bersama2 Homemade Mushroom masa panas2!!! Selamat Mencuba ya...:-))
No comments:
Post a Comment