Recipe Mini Pavlova
Bahan-bahannya:-)
8 biji telur putih gred A
Secubit garam
500g castor sugar
4 sudu besar tepung jagung
2 sudu besar vinegar cidar
1 sudu besar vanilla extract
750ml whipping cream / fresh cream
Fresh fruits...
Cara-cara penyediaannya:-)
1) Panaskan oven 180C.
2) Pan digris dengan baking sheet.
3) Pukul putih telur sehingga kental dengan garam dan tepung jagung.
4) Then tambahkan sugar dengan sedikit demi sedikit. Later masukkan semua bahan-bahan yang lain.
5) Sudukan batter tersebut atas pan. Ikut besar mana yang u all suka ya!
6) 1st...bakar pada suhu 180C selama 30minit.
7) 2nd...bakar pada suhu 150C selama 30minit.
8) then matikan oven tapi make sure biarkannya dalam oven selama 30minit.
9) Sejukkan mini pavlova itu tadi....
10) Whipping cream / fresh cream dipukul sehingga kembang then tepekkannya di atas mini pavlova itu tadi dan dihias dengan fresh fruits...dah siap...boleh dah dimakan...
mmmm......voila!!!!
memang tunggu you share resepi ni..boleh guna cuka biasa tak agaknya...maaf saya budak baru belajar
ReplyDeleteSak,
ReplyDeleteboleh je guna cuka biasa...takde hal...:-))
tq for the info
ReplyDeletesaya ada pertanyaan apa maksudnya:-
ReplyDelete1. Pan digris dengan baking sheet.
2. 1st...bakar pada suhu 180C selama 30minit.
3. 2nd...bakar pada suhu 150C selama 30minit.
terima kasih menjawabya :D
wahhh boleh tuch
ReplyDeletethank's dach