Resepi Lemon Chiffon Cake
Bahan-bahannya:-)
7 biji telur yang diasingkan putih dan kuningnya
2 cawan tepung
1 cawan gula castor
3 tspn baking powder
1 tspn garam
3/4 cawan air
1/2 cawan minyak sayur
4 tspn grated lemon peel
2 tspn vanilla
1/2 tspn cream of tartar
Cara-cara penyediaannya:-)
1. Pukul telur putih, cream of tartar sehingga kental.
2. Kemudian, combine flour, sugar, baking powder dan garam. Kacau kuning telur, air, minyak, lemon peel dan vanilla dan tambahkan dengan bahan2 kering. Kacau sehingga sebati.
3. Bancuhan telur putih itu tadi ditambahkan ke dalam bancuhan kuning telur dan kacau sehingga sebati.
4. Masukkan bancuhan sebati itu tadi ke dalam bekas pembakar. Bakar dalam 175 darjah celcius selama 50 minit.
5. Setelah masak, sejukkan chiffon cake itu secara terlangkup.
6. Siap dan boleh dihidangkan....
Selamat Mencuba!
No comments:
Post a Comment