Resepi Marmer Chiffon Cake
Bahan-bahannya:-)
Bahan A
- 7 biji telur putih
- 1/2 tsp cream of tartar
- 100g gula
Bahan B
- 7 biji kuning telur
- 100g gula
- 175g tepung gandum
- 1/2 tsp baking powder
- 75ml minyak masak
- 150ml susu segar
- 1/2 tsp garam
- 1 tsp serbuk koko
- 1 tsb coklat paste
Cara-cara
- Panaskan oven suhu 170.
- Pukul kuning telur dan gula menggunakan whisk ya . Masukkan susu segar dan juga minyak. Kemudian masukkan tepung dan juga baking powder yang telah di ayak. Kacau sebati.
- Pukul putih telur dan juga cream of tartar. Masukkan gula dan teruskan memutar sehingga kental.
- Satukan semua dan kacau sebati lagi perlahan-lahan.
- Bahagikan adunan kepada dua bahagian. Satu bahagian campurkan dengan serbuk koko dan juga coklat paste.
- Tuang ke dalam loyang secara berselang seli.
- Bakar selama 45min. Sejurus keluar dari oven terbalikkan loyang dan biarkan sejuk baru sisip kek.
- Potong dan hidangkan.
No comments:
Post a Comment