This recipe I skodeng kat Zarin's & Izah's blog. Thanks to both of u...Recipe I copy & paste ya....
APAM aka MUFFIN PISANG COKLAT
Bahan A [Ayakkan]
1 cawan tepung gandum
1 s/b serbuk koko
1/2 s/k soda bikarbonat
1/2 s/k baking powder
Sedikir garam
Bahan B
1/2 cawan pisang emas/berangan lecek
1/2 cawan minyak
3/4 cawan gula perang
1 biji telur [pukul sedikit ngan garfu]
1 cawan tepung gandum
1 s/b serbuk koko
1/2 s/k soda bikarbonat
1/2 s/k baking powder
Sedikir garam
Bahan B
1/2 cawan pisang emas/berangan lecek
1/2 cawan minyak
3/4 cawan gula perang
1 biji telur [pukul sedikit ngan garfu]
Cara
1. Ayakkan bahan A dan masukkan dalam mangkuk.
2. Masukkan bahan B dan kacau rata.
3. Masukkan dalam acuan kecil atau loyang.
4. Kukuskan selama 30 minit atau sehingga masak.
cantiknya mekar kembang..suke tengok laaa... ni lepas buka tudung kukus kita pun senyum kembang sekali kan..hehhee
ReplyDeleteIzah,
ReplyDeletememang kembang pun senyum tukang masaknya sampai ke telinga...hihihihi...happy sangat2...
Salam kenal 3E,
ReplyDeletelawa2 mufin tu...semuanya senyum2 belaka...